LEADERBOARD CORNERS.CZ

13.09.2021

Měření časů nemusí být nutně spojené se soutěživostí a rivalitou. Je to užitečný nástroj pro kontrolu vlastních řidičských schopností nebo zlepšení auta. Pro co možná nejpřesnější přehled jsme vytvořili tabulku LEADERBOARD, která obsahuje celou řadu důležitých parametrů pro objektivní přehled zajetých časů.

Možností, jak si změřit čas na závodním okruhu existuje hned několik. K dispozici je celá řada mobilních aplikací, některá moderní sportovní auta mají v palubním systému integrované základní telemetrické funkce nebo se dají pořídit velmi kvalitní externí zařízení pro měření času i mapování stopy. Většina těchto systémů však může pracovat s drobnými odchylkami a časy tak mohou být spíše orientační.

Pro co nejpřesnější měření časů nabízíme nově na většině našich trackdays možnost zapůjčení profesionálních transpondérů propojených přímo se systémem konkrétního závodního okruhu. Jedná se nejpřesnější telemetrický systém, který se prakticky v identické specifikaci používá například při závodech MotoGP.

Pro co nejpřesnější měření časů nabízíme nově na většině našich trackdays možnost zapůjčení profesionálních transpondérů propojených přímo se systémem konkrétního závodního okruhu.

Jak to funguje?

Velmi jednoduše. Stačí před zahájením akce nebo i během dne oslovit náš tým v hlavním boxu a požádat o zapůjčení transpondéru. Každý z přenosných transpondérů má své číslo, které bude pro daný trackday patřit pouze vám.

Transpondér se pomocí stahovací pásky instaluje do mřížky předního nárazníku, na bezpečnostní rám nebo čelní sklo pomocí oboustranné lepicí pásky. Po skončení akce transpondér vracíte v hlavním boxu.

Jaké jsou výhody?

Nejpřesnější možné měření časů na kolo. Odpadají tak veškeré diskuze na téma „jakou používáš aplikaci“ nebo „časy z onboard videí se nepočítají“. Časy změřené telemetrickým systémem propojeným s konkrétní závodní tratí jsou nejspravedlivější variantou měření časů.

Výpis zajetých časů obdržíte v elektronické podobě do několika dnů od skončení akce. Časy mohou být jen pro soukromé použití nebo je s vaším svolením „vyvěsíme“ v oficiální tabulce LEADERBOARD na našich stránkách.

O čem je LEADERBOARD corners.cz?

Pouhé časy v tabulce by pochopitelně nedávaly smysl. Proto náš LEADERBOARD obsahuje hned několik důležitých doplňujících informací. U času uvedeného v tabulce se tak krom modelu auta dozvíte také jeho specifikaci, použité pneumatiky, upravené komponenty jako jsou například brzdy nebo tlumiče a důležitým faktorem je pochopitelně také teplota a počasí.

Cílem LEADERBOARD není vyvolat soutěživost, ale sestavit co možná nejpřesnější tabulky časů pro vybrané závodní okruhy. Jednoduše si tak můžete vytvořit přehled o referenčních časech na konkrétní trati s identickým vozem v podobné fázi uprav pro porovnání vašich výsledků.

LEADERBOARD se samozřejmě postupem času bude rozrůstat nejen o zajeté časy, ale také o další evropské závodní okruhy, které jsou součástí našeho kalendáře. Tabulku pravidelně aktualizujeme po každém odjetém okruhové dni a díky použití přesné časomíry slouží jako relevantní přehled časů s nejrůznějšími sportovními i závodními auty.