CORNERS ROADS – KARLOVARSKÝ KRAJ

23.05.2023
Skvělou zábavu za volantem si můžete užít i mimo závodní okruh. Stačí zkombinovat to správné sportovní auto s ideální silnicí. V našem seriálu CORNERS ROADS se dozvíte, kam vyrazit za skvělými zážitky a kde najdete nejlepší silnice v ČR i Evropě. Vybíráme jen ty nejlepší řidičské silnice, na které se pravidelně vracíme.

Karlovarský kraj se pro nadšené řidiče dělí na dvě části stejně jako naše trasa. První totiž vede přes jižní část náhorní plošiny Krušných hor a druhá přes Slavkovský les nedaleko Karlových Varů. Kdo ještě nikdy nebyl v zatáčce okolo Nejdku, Perninku a Přebuze, nezažil jedny z nejlepších českých okresek. Hlavně pokud máte doma auto se zadním pohonem, jsou tyto cesty doslova povinností. Především v zimě jsou tyto silnice pod slušnou vrstvou sněhu. Některé, nejvíce v okolí Rolavy a Bublavy, silničáři ani neudržují, takže tady zase naopak pozor se zmíněnými zadokolkami.

Další zajímavé silnice, ale s trochu horším povrchem, najdete mezi Kraslicemi a Luby. Jsou to hodně odlehlé cesty bez provozu a často i mobilního signálu. Z Lub se můžete vydat do dalších čtyř směrů, přičemž každý je svým způsobem zajímavý. Za nás vede jihovýchodní směr přes Opatov na Krajkovou, který vás rovnou nasměruje do Slavkovského lesa a druhé části naší karlovarské trasy.

Pozor na zapomenutá místa a zimní záhozy

Slavkovský les je senzační hlavně kvalitou většiny silnic, které jej propojují s okolním světem. Určitě už jste někdy slyšeli o Údolí řeky Teplé. Tato fantastická silnice mezi Mnichovem a Krásném vás bude zaručeně bavit snad v jakémkoliv slušném sportovním autě. Za zkoušku rozhodně stojí i silnice č.212 v okolí hradu Kynžvart a silnice poblíž klášteru Teplá. Výhodou je opět minimální provoz a to dokonce i v létě, tedy pokud na projížďku vyrazíte jindy než o víkendu v poledne.

Profil: Převážně úzké a klikaté úseky s několika rychlými pasážemi

Povrch: 60 % kvalitní nebo nový asfalt, 40 % záplaty a výmoly

Délka: 260 km

Vhodné auto: Kompaktní auta bez rozdílu pohonu